Projekt Nové generace v Cooltouru v Ostravě

06.01.2013 21:40

Večer Nové generace se mimořádně uskuteční v multižánrovém centru současného umění Cooltour v Ostravě a to 24. ledna od 19 hodin. Představí se v něm studentky choreografie katedry tance a student katedry skladby na HAMU v Praze.

Úspěšné představení Heleny Šťávové GENESIS je původně její bakalářskou prací, která vznikla ve spolupráci s katedrou skladby. Tato choreografka se představí i jako interpretka ve svém novém sóle CHIMÉRA. Další představení s názvem ARVORE získalo ocenění jako nejlepší duet na festivalu Sóloduo v Maďarsku. Autorkou, která v něm sama tančí, je Monika Částková. Ve večeru svou skladbu KOV, KÁMEN, DŘEVO, ZUB s videoprojekcí Jana Kokolii uvede skladatel Jakub Rataj. Jedná se o elektroakustickou kompozici s užitím life electronic.

Mimojiné budou prezentovány také tři studentské taneční filmy, které vznikly jako spolupráce mezi katedrou tance na HAMU a katedrou kamery na FAMU. Diváci mohou shlédnout PRINCEZNU (2012) Pala Kršiaka, VZDÁLENÍ PRACHU (2012) Markéty Jandové a UKRADENÝ SEN (2007) Mirky Eliášové.
https://www.cooltourova.cz